TUTKIMUS, PROJEKTIT, ANALYYSIT

Me toteutamme materiaalianalyysit ja analyysitulosten raportoinnin, sekä selvitykset ja projektipalvelut kustannustehokkaasti tiiviissä yhteistyössä yhteistyökumppaneinamme olevien tutkimuslaitosten kanssa. Kaikissa vaiheissa huomioidaan asiakkaan toiveet ja tarpeet.

MITÄ SAAT:

 • ratkaistaan akuutti ongelma
 • hankitaan varmuutta materiaalivalintoihin
 • testituloksia myynnin avuksi
 • entistä parempi tuote
 • saat tutkittua sellaisia asioita, minkä tutkimiseen oma laitekantasi ei riitä

TUTKIMUS

 • Onko pinnassa tahra? Voimme selvittää mitä se on.
 • Onko teillä käytössä kaksi tuotetta tai menetelmää, ja haluatte vertailla materiaalien eroja? Onnistuu.
 • Haluatko nähdä yksityiskohtia nanometrien tarkkuudella? Onnistuu.
 • Haluatko nähdä metallin sisälle rikkomatta tutkittavaa kohdetta? Sekin onnistuu.

Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen.

PROJEKTIT

 • Kiinnostaisiko sinua saada vinkkejä projektirahoitukseen?
 • Tarvitsetko apua hakemuksen kirjoittamiseen?
 • Etsitkö luotettavia ja kokeneita hankepartnereita?
 • Liittyykö projektisuunnitelmaasi materiaalit, vaikkapa kierrätys?

Ota yhteyttä, jos vastasit kyllä.

ANALYYSIT

 • XPS eli ESCA (röntgenfotoelektroni-spektroskopia, Electron spectroscopy for chemical analysis) – kiinteän kappaleen pinnan kemiallisen koostumuksen selvittäminen.
 • SEM (elektronimikroskopia)yksityiskohtien näkeminen jopa nanometrien tarkkuudella.
 • EDS (energiaerotteinen röntgenmikroanalyysi) – alkuaineanalyysit kiinteistä näytteistä.
 • tomografia – kuvia kappaleen sisältä.
 • ICP-MS (induktiivisesti kytketty plasma massaspektrometria) – alkuaineanalyysit nesteistä.
 • XRD (röntgendiffraktio) – kiderakenteiden tutkimiseen.

Ehdota kaipaamaasi tutkimusmenetelmää ja me etsimme sen.

esimerkkejä matkan varrelta:

Muovipoli

Kuparista voi tehdä kovempaa lisäämällä siihen tinaa. Pronssi, eli kuparin ja tinan seokset, oli ensimmäisiä metalliseoksia, joita alettiin valmistaa. Tämän roviolla pahoin sulaneen soikean kupurasoljen metalli on kuparin ja tinan seosta, missä on joukossa vain hyvin vähän muita alkuaineita. Viikinkiaikaisten korulöytöjen materiaaleja voidaan tutkia näytettä rikkomattomilla menetelmillä.

Betonin tärkein raaka aine on sementti ja sementin valmistus aiheuttaa valtavasti hiilidioksidipäästöjä. Tilannetta voidaan parantaa tuottamalla tarvittava lämpö kestävällä tavalla ja hyödyntämällä teollisuuden sivuvirtoja, kuten terästeollisuudessa syntyvää masuunikuonaa ja rautahilsettä tai lämpövoimaloissa syntyvää lentotuhkaa, sementtiä korvaavana sideaineena.

Litiumionikenno koostuu anodista, katodista, erottimesta, elektrolyytistä ja virran kerääjistä. Akkujen valmistus on monimutkainen prosessi, jossa on satoja vaiheita. Asianmukaista suunnittelua ja korkeaa valmistuslaatua tarvitaan akkujen turvalliseen ja luotettavaan käyttöön kaikissa sovelluksissa. Katodi- ja anodipintoja voidaan tutkia mm. SEM-kuvauksella ja alkuainekartoituksella.

Hammasimplantti on usein titaanista (tai titaanilejeeringistä) valmistettu pintakäsitelty ruuvimainen, hampaan juurta imitoiva rakenne, joka istutetaan leukaluuhun porattuun reikään. Implantin päälle valmistetaan hammaskruunu esim. keraamista. Uuden kruunun hyvä kiinnittäminen vaatii varmatoimisen monikerrosrakenteen titaanin ja kruunun väliin.

Biomassan poltto sähkön ja lämmön tuotantoon lisääntyy maailmanlaajuisesti, ja sen seurauksena biomassan poltosta syntyvän lentotuhkan määrä kasvaa, mikä lisää kiinnostusta löytää uusia sovelluksia tuhkan hyödyntämiseen. Tehtiin kokeita lentotuhkan käytöstä betonin ainesosana.

Hienoksi jauhettua vermikuliittimineraalia laitettiin lasikapillaareihin. Kapillaarit kuumennettiin huoneenlämpötilasta 580°C:een ja samanaikaisesti tehtiin XRD-mittauksia 2–3°C välein lämmön aiheuttamien rakenteellisten muutosten havaitsemiseksi. Havaittiin, että lämmityksen aikana vermikuliitin rakenne muuttuu viidesti ennen kuin se hajoaa.

Oli tarve saada tarkempaa tietoa pinnoista uusien tuotteiden kehittämiseksi, joten tutkittiin kolmea eri näytetyyppiä: yksi mikrotiitterikuopan puhdas polystyreenipinta, toinen streptavidiiniproteiineja sisältävä polystyreenipinta, kolmas polystyreenipinta, joka sisälsi sekä streptavidiinia että biotinyloituja vasta-aineproteiineja. Yksittäisen streptavidiiniproteiinin koko on noin 5 nm ja biotinyloidun vasta-aineen koko on noin 10–15 nm. Tutkimusmenetelmänä oli atomivoimamikroskopia.

Otettiin tomografiakuvia puusta ja öljyn jakautumisesta puuhun. Näytteestä otettiin 800 röntgenkuvaa eri suunnista ja ne yhdistettiin tietokoneavusteisesti yhdeksi 3D rakennekuvaksi. Menetelmän resoluutio oli 22 μm, mikä on riittävän hyvä erottamaan puun rakenteen yksityiskohtaisesti.

OTA YHTEYTTÄ

Puhelin

0505543611

Sähköposti

info@keinox.fi